Cor Bakker Trio

Pianist Cor Bakker kennen we allemaal van televisie als begeleider van vele nationale en internationale artiesten. Wat minder mensen weten is dat jazz zijn eerste liefde was. Het was Louis van Dijk die Bakker ooit aanspoorde om naar het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium te gaan om piano te gaan studeren. Daar studeerde hij 1984 cum laude af. Vervolgens studeerde hij in Los Angeles bij zijn grote idool, de bekende Amerikaanse jazz- en poppianist, arrangeur en componist Clare Fischer.

Van 1989 tot 2000 was Bakker de vaste pianist van het Metropole Orkest. Als winnaar van onder meer de Kiwanis Jazz Award (2007) en de Meerjazz prijs (2015) heeft Bakker daarna aangetoond dat hij zich behalve in de zogeheten lichte muziek, ook zeer goed weet te onderscheiden in de jazz.

Met name op de albums Elettra en Elettra due – beiden onder idyllische omstandigheden opgenomen in een Italiaanse villa – is Cor Bakker’s grote liefde voor jazz te horen en ook de sterke invloeden van zijn helden Clare Fischer en de in februari 2021 overleden jazzgrootheid Chick Corea.

Toen Cor voor het eerst zijn eigen jazzrepertoire ten gehore bracht in Het Concertgebouw, schreef de Volkskrant hierover: “Cor Bakker maakt indruk met een origineel concert met eigen composities. Cor als jazzpianist maakt nieuwsgierig naar meer!”

  • Cor Bakker – Piano
  • Jeroen Vierdag – Bas
  • Jasper van Hulten – Drums

Datum

zondag 5 september 2021
Verlopen!

Tijd

16:00

Meer Info

Info & boeken

Locatie

Koninklijke Industrieele Groote Club
Amsterdam