De seizoenen van Legrand

In 2019 overleed de grote Franse componist, pianist en dirigent Michel Legrand, 86 jaar oud. Hij liet een ongelooflijk mooi oeuvre na, met onvergetelijke titels als Les parapluies de CherbourgValse des lilasThe windmills of your mindWhat are you doing the rest of your life en You must believe in spring, om er maar een paar te noemen. Zijn werk, voornamelijk in de jaren zestig en zeventig gecomponeerd, veelal voor films, werd meermaals genomineerd voor en beloond met Oscars en Grammy’s en vervolgens decennialang vertolkt door iconische artiesten als Barbra Streisand, Frank Sinatra, Tony Bennet, Toots Thielemans, maar ook James Ingram, Sting, Jamie Cullum namen het op en vele, vele anderen. Zijn werk is nog steeds zeer geliefd.

Famke Sinninghe Damsté vertaalde twaalf van Legrands mooiste liederen in het Nederlands en nodigde een keur aan gerenommeerde vocalisten en pianisten uit om deze bewerkingen in de studio op te nemen. Deze duo’s, afkomstig uit de wereld van de jazz, pop, kleinkunst en het chanson, kregen carte blanche om hun eigen kleur aan dit repertoire te geven. Hierdoor ontstond een kaleidoscoop aan interpretaties, met als rode draad de bitterzoete melancholie, voelbaar in zowel Legrand’s melodieën als in de teksten, voor het merendeel geschreven door het legendarische schrijversechtpaar Alan en Marilyn Bergman.

Met: Sjors van der Panne, Hans Vroomans, Anna Serierse, Mike Boddé, Fay Claassen, Cor Bakker, David Linx, Mike del Ferro, Denise Jannah, Bert van den Brink, Sanne Rambags, Harmen Fraanje, Humphrey Campbell, Karel Boehlee, Britta Maria, Maurits Fondse, Marijn Brouwers, Sebastiaan van Bavel, Lo van Gorp, Eric van de Bovenkamp, Carolina Mout, Nico van der Linden(+) en Trijntje Oosterhuis.

Mini-documentaire

In de aanloop naar het concert, de cd en het boekje hebben we de artiesten geïnterviewd. Daarin hoor je fragmenten van alle nummers. Bekijk hier de documentaire.

De seizoenen van Legrand op tv

Zangeres Anna Serierse en pianist Mike Boddé voerden hun versie van Zomer me onlangs live uit in het tv-programma Podium Witteman. Beluister het hieronder.

Datum

maandag 14 november 2022
Verlopen!

Tijd

19:15

Meer Info

Boeken

Locatie

Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum