Miranda van Kralingen – ‘Van Bach tot Brubeck’

In de intieme Bonbonnière van Schouwburg Ogterop opent op vrijdagavond 5 november operavedette en podiumkunstenares Miranda van Kralingen het Eratofestival met een heerlijk concert dat ‘tout le nord’ op stelten zal zetten. In het voor Eratofestival ontwikkelde programma Van Bach tot Brubeck neemt Miranda luisteraars mee langs de sterkste melodieën van altijd. Daarin wordt zij vergezeld door Nederlands’ bekendste pianobegeleider Cor Bakker en de zeer getalenteerde jonge jazztrompettist Teus Nobel.

Het sterrentrio heeft elkaar gevonden en zullen zang, vleugel en trompet met elkaar verbinden tot een unieke ervaring van klassieke en jazzy interpretaties en improvisaties van eeuwigheidswaarde.

Sopraan Miranda van Kralingen is Nederlands meest indrukwekkende operazangeres. Tijdens haar internationale carrière vertolkte zij titelrollen en stond op de meest prestigieuze podia. Wij zijn heel blij haar als ‘Anchorwoman’ bij het klassieke Erato festival te kunnen betrekken, ook in haar rol als coach tijdens de (voor publiek toegankelijke) masterclasses die zij gedurende dit festival aan jong talent geeft. Miranda maakt in deze jaren een rijping door die haar klassieke talent vertaalt naar eigentijdse klassieke en jazzy interpretaties en improvisaties. 

Cor Bakker is Nederlands bekendste pianist, componist en orkestleider. Hij werd bekend als de vaste pianist van het Metropole Orkest en het Tv-programma De Schreeuw van de Leeuw, die hij in tal van producties begeleidde. Bakker is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en speelde onder meer samen met Louis van Dijk en trompettist Eric Vloeimans.

Miranda en Cor kennen elkaar al heel lang en vinden elkaar terug in de grensgebieden tussen klassiek en jazz, waarin zij -voor deze première- onder meer de vocalises van Bach en jazz thema’s van Brubeck herontdekken en interpreteren.

Teus Nobel is een aanstormend talent als trompettist en bugelspeler. Hij is een virtuoos als jazzvertolker en speelde met het Rotterdamse jazzorkest en tal van andere orkesten. Zijn eerste album “Flow” verscheen al in 2012, daarna kwam het akoestische “Legacy” en in 2016 “Social Music” met elektronische tendensen. Hij heeft eigenlijk al de heldenstatus als trompettis verworven, mede door zijn fascinerende improvisaties op bugel en trompet.

Liefhebbers vergeten nooit meer zijn optreden als gastsolist bij het Jazz Orkest van het concertgebouw in 2018 waar hij in de uitverkochte grote zaal excelleerde in het concert “A Tribute to Miles Davis”. De Volkskrant gaf zijn concert in het Bimhuis in Amsterdam, een ode aan de geboorte van zijn zoontje Bix, vijf sterren als een van de mooiste ervaringen die een jazz liefhebber zich kon wensen.

Deze drie allerbeste musici te zien en horen spelen in de unieke ambiance van Meppels’ Ogterop wordt een unieke, oogstrelende en hart- en ziel verwarmende ervaring die niemand zou mogen missen.

Datum

vrijdag 5 november 2021
Verlopen!

Tijd

20:15

Meer Info

Info & boeken

Locatie

Schouwburg Ogterop
Meppel