Cor Bakker

foto Stef Nagel

Cor bij Podium Klassiek

Cor is doorgaans huispianist van Podium Klassiek – NPO2, zondagen om 18.15 uur

NPO_Soul_&_Jazz_logo

Cor's Jazz Podium

Iedere zaterdag- en zondagavond is Cor’s jazzkeuze te horen op NPO radio 2 tussen 23.00 en 00.00 uur.
Vind je 23 uur te laat? Je kunt ’m wanneer je wilt terugluisteren (eventueel even scrollen voor Cor’s uitzendingen).

Overal thuis

Cor Bakker studeert in 1984 cum laude af aan het conservatorium, gevolgd door een studie in Los Angeles bij de beroemde componist en pianist Clare Fischer. Hij is vervolgens zelf enkele jaren hoofdvakdocent aan het conservatorium Utrecht en maar liefst 11 jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest.

Radio- en tv-programma’s volgen (o.a als begeleider van Paul de Leeuw) en maken hem een BN-er. Hij krijgt zelfs z’n eigen tv-programma’s, zoals ‘Cor & Co’ – prime-time met orkest en nationale & internationale sterren – en bijvoorbeeld ‘Cor op Reis’; waarin hij beroemde artiesten over de hele wereld bezoekt en begeleidt.

Daarnaast is hij al tientallen jaren een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. Van licht klassiek of evergreens tot chansons of ‘heavy’ jazz. Cabaret, Nederlandstalig, Latin; ach, hij is in alle stijlen thuis. Eigenlijk is Cor overal thuis. Als er maar een piano staat.

In het boek ‘In alle toonaarden’ lees je alles over hoe Cor zijn jongensdromen wist waar te maken en de prijs die hij ervoor betaalde. Meer info

Een lijst van Cor’s publieke optredens vind je hier en liefhebbers van de beste audio-kwaliteit vinden hier Cor’s nog beschikbare fysieke albums. Zolang de voorraad strekt.

Pianolessen voor iedereen

Sinds oktober 2014 is het mogelijk online pianoles van Cor te krijgen via de website ‘Piano spelen met Cor’.  Op diverse niveau’s en in allerlei stijlen. Ook kun je er leren net als Cor met improvisatie muziek naar jouw hand te zetten. Naar jouw smaak en niveau. Er is een gratis proefles voor beginners en gevorderden en beginnen kan al op een simpel keyboard.

Prijzen: o.a. De Gouden Harp (1996), De Gouden Notenkraker (1997), De Kiwanis Jazz Award (2007) en De Meerjazz prijs (2015).

Cor & Co

Tussen 1996 en 2001 presenteerde Cor zijn eigen prime-time tv-programma ‘Cor & Co’ waarin hij nationale en internationale bekendheden interviewde en begeleidde. Met zijn eigen orkest. In bovenstaand compilatiefilmpje komen o.a. voorbij: Al Jarreau, Cleo Laine, Janis Ian, UB40, Madeline Bell, Andrea Bocelli, Lionel Richie, Michel LeGrand, Gilbert O’Sullivan, Mathilde Santing, Ramses Shaffy, Karin Bloemen, Jenny Arean, Willem Nijholt, Jasperina de Jong, Robert Long en Willeke Alberti.

Cor Bakker

De keuze van Cor

Als grote fan van “Muziekmozaïek”, het legendarische radioprogramma van Willem Duijs, kwam vanaf 2017 nog een jongensdroom van Cor uit met net zo’n radioprogramma. Elke zondagochtend: ‘De keuze van Cor’. Maar na zo’n 350 afleveringen was het tijd voor nieuwe avonturen. De feestelijke laatste aflevering was op 3 september 2023. Gelukkig voor de vele fans kunnen nog heel veel oude afleveringen beluisterd worden via de podcasts. Klik hier om ze te beluisteren

Cor op pad

In het programma ‘Cor op pad’ dat Cor voor NH maakte, bracht hij wekelijks een bezoek aan bekende Nederlanders met wie hij ooit heeft samengewerkt of een speciale band heeft. Klik hier om veel meer afleveringen terug te zien.

Ridder Cor

Cor is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Toegekend omdat hij volgens het Kapittel “als solist een naam heeft opgebouwd, waarmee hij als een voorbeeld geldt voor jonge pianisten en muzikanten. Cor Bakker is Nederlands bekendste muzikaal begeleider op het gebied van lichte muziek en in de amusementswereld.”