Cor Bakker

Cor Bakker, Fuse & de grote Nederlandse liedcomponisten

Muzikale samensmelting rondom de muziek van o.a. Harry Bannink, Joop Stokkermans en Cor Lemaire.

Wij zijn vertrouwd met veel van de liedjes die ze schreven, maar wat blijft ervan over als ze zonder teksten klinken? Geweldige composities! Cor Bakker nam met de strijkers van het Metropole Orkest al het album Hollandse Helden op, met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman. En het was zijn droom om er mee op tour te gaan. Maar hoe? Fuse was de oplossing! Cor hoorde ze, werkte met ze en zo ontstond er een wederzijdse liefde en bewondering.

Samen gaan ze aan de slag met het prachtige werk van o.a. de grote Nederlandse liedcomponisten als Cor Lemaire, Harry Bannink, Joop Stokkermans en Ruud Bos, de Hollandse Helden van Cor Bakker.

Cor Bakker
Cor Bakker is een meesterpianist. Het instrument lijkt geen geheimen meer voor deze virtuoos te hebben. Zijn basis is de jazz-improvisatie. Het spel van Cor ligt niet vast, het is geen twee avonden gelijk. Werken met Cor Bakker is een avontuur aangaan en nog niet weten waar je uitkomt. Ingrediënten voor een spannende samenwerking met het net zo diverse Fuse.

Fuse
De Nederlandse topformatie Fuse is een graag geziene act in binnen-en buitenland. Het energieke zestal met verschillende expertises kappen hun eigen weg door het landschap van de muziek. Fuse brak door dankzij hun rol als huisband van het programma Podium Witteman, ze wonnen de Edison Klassiek publieksprijs en brachten 3 zeer diverse albums uit.