Cor Bakker

Veelgestelde vragen waarop het antwoord JA is…

Je leest het goed, er is weer veel keus om Cor Bakker te boeken. Solo of duo. Dit zwaargewicht van de lichte muziek wil graag weer bij jou in het theater komen spelen. Jij zorgt voor goeie promotie en kaartverkoop en Cor doet de rest.

Wil je meer informatie dan kun je ons het beste een email sturen: info@corbakker.nl Dan bespreken we de mogelijkheden.

COR-I-FAY

Een top avond met Fay Claassen en Cor Bakker waarin ze het publiek en elkaar uitdagen.

In dit programma gaat het om prachtige Nederlandse liedjes, bekende jazzy ballads en komische verhalen uit beider levens. Cor Bakker werd al vanaf de eerste keer dat hij met Fay Claassen optrad door haar overrompeld: “Ik weet niet wat er met me gebeurde, ik zou wel eens een hersenscan van mezelf willen hebben van dat moment, want midden in een lied werd ik door haar stem zo geraakt dat de tranen kwamen en maar bleven komen. Emotionele incontinentie. Voor mij heel bizar, want zo ben ik niet. Nog nooit meegemaakt.”

Fay Claassen – dit jaar werden 2 Edisons aan haar uitgereikt – heeft het wonderbaarlijke talent dat zij ook kan zingen met de sound van een instrument. Na de eerste kennismaking met Cor was het ook meteen haar grote wens om samen te werken. “We zijn twee muzikale handen op één buik. Als we ideeën uitwisselen dan komt er een stroom van onuitputtelijke energie van Cor los. Met zijn ervaring voelt hij muziek feilloos aan. Er gebeuren tijdens een concert met hem ook altijd spannende dingen. En ….. door de samenwerking met Cor ben ik verliefd geraakt op het zingen van Nederlandse liedjes. Ook nog nooit meegemaakt.”

Wil je een indruk krijgen? https://vimeo.com/232053598

Te boeken via info@corbakker.nl

Hermine Deurloo & Cor

Waar Hermine Deurloo verschijnt, speelt de chromatische mondharmonica de hoofdrol. Met een geheel eigen techniek lijkt zij vergroeid met haar instrument. Begeleid door pianist Cor Bakker plukt zij de sterren uit de hemel.

Zelfs als je de naam Hermine Deurloo nog niet kent, ken je waarschijnlijk wel haar geluid. Deurloo geeft in reclames van een bekende rookworst net dat beetje extra pit. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje.

En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw.

Hermine wordt alom gezien (qua muzikaliteit en techniek) als dé opvolgster van de legendarische Toots Thielemans. Doordat Cor en Hermine elkaar feilloos aanvoelen ontstaan er geregeld magische muzikale momenten.

Te boeken via info@corbakker.nl

Bert van den Brink & Cor

Het duo Cor Bakker en Bert van den Brink is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse podia. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig waren ze op veel Nederlandse concertpodia te zien, maar daarna beleefden ze beiden carrières op een heel ander vlak.

Bert van den Brink timmerde internationaal aan de weg als solist en als begeleider van onder meer Denise Jannah, Toots Thielemans en Dee Dee Bridgewater. Zijn dagelijkse internetrubriek Bert’s Bytes kent vele volgers.

Deze muzikale ontmoeting getuigt van een diepe vriendschap. Vanaf het eerste moment is er dat spontane enthousiasme en die gigantische muzikale ervaring die, gek genoeg, vederlicht voelt. Bakker en Van den Brink kunnen de muziek letterlijk vanuit het niets laten ontstaan en spelen elkaar voortdurend de bal toe.

Een extra kracht van beide muzikale vrienden is hun geweldige gevoel voor humor, terug te vinden in hun vaak komische aankondigingen en grappen in hun spel. Ogenschijnlijk spelen beiden ‘voor de vuist weg’, maar ondertussen passeren de meest ingewikkelde ritmes en harmonische bouwwerken de revue.

Een onvergetelijk avontuur voor het publiek. Een ‘must’ voor elke pianoliefhebber.

Te boeken via info@corbakker.nl

Philippe Elan & Cor

Theater concert: “Van Aznavour naar Brel …en van Shaffy naar Bannink”

Philippe Elan heeft sinds 1995 regelmatig met Cor Bakker gewerkt: Het begon bij een live radio uitzending toen Philippe vroeg aan Cor om zijn volgende album te produceren… Het werd “Tricolore” in 1996, een selectie van Franse, Italiaanse en Nederlandse liedjes. Sindsdien zijn Cor en Philippe altijd in contact gebleven en hebben meerdere tournees samen gemaakt waaronder een aantal samen met Louis van Dijk.

Nu is de tijd rijp om een ode te brengen aan het repertoire van Charles Aznavour, Jacques Brel, maar ook Ramses Shaffy, Harry Bannink…. en anderen.

Het wordt een bijzonder theater concert van Edison winnaar, chansonnier Philippe Elan en de beste begeleider van Nederland, pianist Cor Bakker.

(eventueel m.m.v. bassist/gitarist Reyer Zwart)